Beredning av skinn från olika djur

Beredning av skinn är något som gjorts i flera hundra år. Skinn var det man använde som kläder och olika skydd. Man tog då olika djurhudar och beredde dem på olika sätt. Råhud måste beredas på ett bra sätt för att kunna användas. Det var inte bara kläder man kunde tillverka av detta material. Idag används skinn till att från skor, remmar, väskor till andra produkter. 

Vad man kan använda det till beror helt och hållet på vad det är för djur man tagit skinnet från. Det är inte ovanligt att använda sig av lammskinn tillexempel för att få mjuka fällar. Man kan även bereda djurhudar av nöt sant även av andra djurslag.

Skinnberedning i Sverige

Om du vill ha hjälp med att beredning, så kan du vända dig till Tranås Skinnberedning. De har en mängd olika alternativ när det kommer till att göra skinnet perfekt för sitt ändamål. När det ska beredas börjar man med att ta bort håret från det. Det kan göras på flera sätt. Man kan även konservera skinnet. Sedan så ska det garvas, och skarpningen göras. 

Lammskinn gör man på annat sätt med. Om du vill veta mer om hur det går till så kan du läsa mer om det på Tranås Skinnberednings hemsida. På deras sida kan du även läsa mer om vad de kan göra för dig och dina skinnprodukter. Du kan även beställa färdiga skinn av dem, om du inte har eget som ska beredas.