Flakbåge för dig som vill synas

Att förse sin pick up med en flakbåge är inte bara praktiskt, det handlar också om attityd. För många är fordonet det som man lätt kan lägga märket till och ett sätt att utmärka sig, vill man utmärka sig extra mycket väljer man en extrem flakbåge. Genom att välja rätt modell av flakbåge kommer man att kunna spegla sin egen personlighet, man kommer kunna göra om en vanlig bilmodell till något unikt. I länder så som Texas är detta extra tillbehör till fordonet ett något som mer ses som ett självklart val än som något unikt.

Flakbåge kommer i regel i två olika material, man kan välja mellan rostfritt eller aluminium. Det val man gör av material handlar i regel om en smaksak, vissa föredrar det ena medan andra hellre köper det andra. Flakbåge klassas som ett tillbehör för kategorin transportbilar.

Flakbåge för den som vill se.

Innehar man en pick up har man i regel valt denna modell för att man har behov av en bil som fungerar i terräng och tuffa förhållanden. Kör man ofta på vägar om inte är så vältrafikerade kan det hända att man har ett extra behov av att kunna se väg och vägrenar då de inte är belysta. Köper man till en frontbåge kan man enkelt installera extraljus på den och få ett mycket bra lyse. Eftersom ljuset kommer högt ifrån får man en överblick som man annars inte får från traditionellt placerade extra ljus. Detta ökar möjligheten att tidigare upptäcka eventuella faror som kan finnas på vägen.

På grund av den höga placeringen av extraljusen kommer man också minska risken för att man störs av att de blir smutsiga, detta eftersom smutsen i regel kommer från marken och därmed inte påverkar lysen som är högt placerade.