Engagera dig!

ColombiaNätverket har kul!

Och som medlem kan du också ha det!

En kamp för fred, vart än i världen den må vara, är aldrig enkel och ofta inte snabb.
En kamp för fred kan ske på många ställen. Vår kamp för fred i Colombia sker här i Sverige. Det är ett stort ämne, ett tungt, ett många gånger komplicerat ämne. Men för det kan man göra kampen för något stort, tungt och komplicerat kul!

Det tror  i alla fall vi inom ColombiaNätverket! :-)

Därför ser vi nu på 2015 som ett år då vi ska ha kul med flera! Fler medlemmar att ha kul med med andra ord!

Som medlem får du nämligen möjligheten att delta på våra styrelsemöten, du har även möjligheten att arbeta i våra arbetsgrupper där du kan planera, vara kreativ samt vara med på våra aktiviteter. Ju fler vi är, desto roligare saker kan vi göra!

Arbetsgrupper: Är vår energikärna i verksamheten. Här flödar tankar på hur vi kan nå ut med våra ord. Kan vi bjuda in någon talare? Skapa en filmvisning? Demonstration/aktion? Fest med dans? Eller något totalt kreativt -> 2014 var ColombiaNätverket med och anordnade en hel galleria full med tavlor från konstnärer i Colombia. Fyra av konstnärerna följde med till Sverige och minglade med gästerna på ett konstcafé på Södermalm. Minnesvärt! En arbetsgrupp får ansvar att genomföra en ide. Bara fantasin är sedan gränsen.

Vår hemsida: Är du it-intresserad? Vi har en ny admin och han skulle gärna se lite hjälp att använda lite ny rolig teknik bakom hemsidan. Det finns lite för alla att göra.

Projekt och studentkampanj:  Vi arbetar med solidaritetsarbete för colombianska studenter tillsammans med den colombianska organisationen ACEU. >>Läs mer.

Dokumentärfilmer: Sprida information om situationen för internflyktingar och för mänskliga rättigheter i Colombia genom dokumentärfilmer gjorda av bondeorganisationen ACA i Colombia.

Studiercirkel är ett kul sätt att lära sig. Har du något ämne du vill lära dig mer om vad gäller Colombia? Eller vill du själv sprida kunskap? Då är studiecirkel för dig.

Åk till Colombia! Du kan åka som internationell medföljare till organisationer och individer som arbetar för mänskliga rättigheter, fred och rättvisa i Colombia.>>Läs mer

 Bli medlem